Predstavljanje knjige “Umjetnost i dobrobit. Likovno stvaralaštvo u službi mentalnoga zdravlja”, autorice izv. prof. dr. art. Jelene Kovačević

Predstavljanje knjige “Umjetnost i dobrobit. Likovno stvaralaštvo u službi mentalnoga zdravlja”, autorice izv. prof. dr. art. Jelene Kovačević održat će se u subotu 17. veljače u 11 sati , u Muzeju likovnih umjetnosti, Europska avenija 9. 
 
O knjizi, psihologiji i umjetnosti će govoriti: prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar, dekanica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti izv. prof. dr. sc. Ana Kurtović, Filozofski fakultet, prof. Valentina Radoš, muzejska savjetnica Muzeja likovnih umjetnosti i izv. prof. dr. sc. Željka Flegar, Akademija za umjetnost i kulturu.
 
Popularno-znanstvena monografija "Umjetnost i dobrobit. Likovno stvaralaštvo u službi mentalnoga zdravlja" zasada je jedino izdanje u Hrvatskoj koje obrađuje tematiku umjetnosti kao terapije te art-terapije. Predstavlja vrijednu poveznicu likovne aktivnosti osmišljene s ciljem unaprijeđenja kvalitete života, prevencije i osnaživanja psiho-fizičkoga zdravlja pojedinaca svih dobnih skupina. U monografiji su zastupljene novije spoznaje iz područja art-terapije i umjetnosti kao terapije, kao i deset praktičnih aktivnosti osmišljenih prema navedenim teorijskim načelima. Djelo je od izuzetne važnosti za osobe koje u profesionalnome smislu imaju doticaja s likovnom umjetnošću, ali i za one koji su osvijestili važnost preventivnoga djelovanja u svrhu očuvanja mentalnoga zdravlja. Čitatelji će u ovome djelu pronaći poveznicu između umjetnosti, zdravlja, a samim time i kvalitete života. 
 
Za ugodnu atmosferu nakon predstavljanja knjige pobrinut će se osječki Lamza-Zec duo (Benjamin Lamza, tenor sax i Vedran Zec, electric guitar).