Dječji vrtić Osijek stručnim skupom obilježio 50 godina rada

Dječji vrtić Osijek obilježio je 50 godina rada održavanjem stručnog skupa ‘Okruženje u integriranom kurikulumu – prostor kao poticaj za cjeloviti razvoj djeteta’ 21. i 22. ožujka 2024. u prostorima Stare Pekare. Suorganizatori stručnog skupa bili su Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti i Kineziološki fakultet Osijek te se ostvarila suradnja s Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Na dvodnevnom stručnom skupu prisustvovalo je gotovo 180 djelatnika predškolskih ustanova iz cijele Hrvatske. Plenarni predavači bili su izv.prof.dr.sc. Tijana Borovac i doc.dr.sc. Ida Somolanji Tokić s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, dr.sc. Katarina Bogatić s Filozofskog fakulteta Osijek te doc.dr.sc. Hrvoje Ajman s Kineziološkog fakulteta Osijek. Kroz čak 14 paralelnih sesija predstavljeno je više od 60 primjera dobre prakse i stručnih radova stručnih djelatnika predškolskih ustanova.

Završetak skupa obilježilo je predstavljanje priručnika: Pokazat ću ti kako! Baš je lako! priručnika s vježbama praktičnog života za studente, odgojitelje, učitelje i roditelje izv.prof.dr.sc. Alme Škugor i suradnica s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.